+90 (532) 611 70 70

Türk Çoban Köpeği Sivas Kangal

0 Comments

Kangal Çoban Köpeği ismini, geçmiş dönemlerde ırkın yüksek kalitede ve miktarda çok iyi örneklerini barındırmış olan Sivas’ın Kangal ilçesinden almaktadır. Günüair max goaterra 2.0 red and black jordan 1 jordan 13 jordan 13 nike air max 270 women’s sale wmns air max 270 air max goaterra 2.0 air jordan 14 nike air jordan 1 mid se air max 95 sale air max goaterra 2.0 nike air force jordan nike air force jordan air jordan 14 nike vapor max müzde Kangal köpeği koyunculuğun ve meraklılarının olduğu her yerde varlığını devam ettirmektedir.

GENEL GÖRÜNÜŞ: İri, dinç ve güçlü yapıda, siyah maskeli bir sürü koruma köpeği. Agresif olmamakla birlikte iyi bir koruyucudur. Yüksek hıza ulaşabilme yeteneğine sahiptir. Kangal moloss tipi bir köpektir. Orta uzunlukta sert tüylere sahip kompakt yapıdadır. Gövde dikdörtgen şeklindedir.

ÖNEMLİ ORANLAR: Kafatası ve somak hatları düz bir yüzeydedir.. Gövde uzunluğu omuz yüksekliğinden %10-12 daha uzundur. Göğüs derinliği yaklaşık omuz yüksekliğinin %50’si kadardır.

MİZAÇ/DAVRANIŞ: Nedensiz saldırganlık göstermeden kendine güvenli ve sakin yapılı. Doğal olarak bağımsız karakterli zeki aynı zamanda itaatkar. Mağrur ve kendinden emin. Sadık ve sahibine karşı sevecen ancak yabancıya karşı özellikle görev başındayken dikkatli.

Kafa: İri ancak gövde ile orantılı.

Kafatası: Kulaklar arası geniş, stop bölgesine doğru hafifçe daralan yapıda. Hafif yuvarlakça. Kafatasının uzunluğu kafatasının genişliğinden fazladır.

Burun stobu: Belirgin olmayacak kadar az.

Burun: Siyah

Somak: Kafatasından kısa. Somak uzunluğu kafanın %40-44’ ü kadardır. Kama şeklinde, uca doğru hafifçe daralır. Kafatasına paralel değil, stoptan buruna doğru somak hattı hafif aşağı eğimlidir.

Dudaklar: Üst dudak alt dudağı örter. Ağız kenarı sıkı derilidir. Siyah pigmentli.

Çene/Dişler: Dişler güçlü. Makas ısırış tercih edilir. Kerpeten ve ters makas kabul edilir.P1 ve/veya M3 ün eksikliği hata olarak görülmez.

Yanaklar:Yeterince kaslı, yanak kemikleri görülür ancak çok belirgin değil.

Gözler: Badem şeklinde, orta ile büyük arasında, kafatasına orantılı. Göz kapakları sıkı, sarkıklık görülmez. Koyu kahveden açık kahve renge kadar olabilir. Koyu renk tercih edilir. Göz kenarları siyahtır.

Kulaklar: Orta ebatlı. Üçgen şeklinde, uçları yuvarlakça. Kulaklar yanaklara doğru düşük. Köpek dikkat kesildiğinde daha üstte konumlanır. Kulağı kesik köpekler de (izin verilen yerlerde) kesik olmayanlar gibi değerlendirilir.

Boyun: Hafif kavisli, güçlü ve kaslıdır. Uzunluğu yaklaşık olarak kafa uzunluğuna eşittir. Çok hafif gerdan olabilir. Boynunu dik pozisyonda taşımaz.

Gövde: Güçlü ve kaslı; dar yapıda değildir.

Üst çizgi: Bel bölgesinde hafif yükselen bir kavise sahiptir. Sağrı, omuz yüksekliğinden biraz daha yüksektir.

Omuz: Güçlü, hafif belirgin

Sırt: Orta uzunlukta, güçlü, kaslı yapıda.

Bel: Hafif kavisli

Sağrı: Orta uzunlukta, kaslı, bele iyi bağlantıda. 25-30 derece eğime sahip.

Göğüs: Derin,dirseklere kadar uzanır. Kaburgalar iyi örülü. Göğüs kafesi bele doğru uzunca.

Alt çizgi ve Karın: Karın hafifçe içe çekik.

KUYRUK: Topuk hizasından biraz daha aşağı inecek kadar uzundur. Kuyruğun üst çizgisi sağrının devamı gibidir. Rahatken düşük olarak ancak ucu kıvrık olarak taşır; dikkat halinde özellikle erkekler yüksekte, sırtın üstünde kıvrık olarak taşır.

ÖN BACAKLAR

Genel Görünüş: Bacaklar uygun aralıkta, düz, iyi kemik yapısında, iyi uzunlukta.

Omuz:  kaslı,eğimli

Üst Kol: Kaslı ve güçlü olmalı. Gövdeye sıkı konumlu

Dirsek: Her iki yana yakın konumlu ve serbest harekete izin veren yapıda

Alt kol: Gövde ile uyumlu uzunlukta, güçlü ve düz kemik yapısı

Üst Bilek: Güçlü

Bilek: Güçlü,yandan bakıldığında hafif eğimli

Patiler: Güçlü yapıda. Kalın tabanlı. Patiler kavislidir. Tırnaklar kısa ve tercihen siyahtır.

ARKA BACAKLAR:

Genel Görünüş: Güçlü ancak haddinden fazla kasla dolu değildir. Arkadan bakıldığında dikey olarak düz bir görüntüsü vardır.

Baldır: Uzun

Diz: Uygun açılı Alt Baldır: Kaslı ve güçlü. Orta açılı. Arka ayaklar birbirlerine paralel konumlanır.

Topuk: Sıkı ve geniş. Uygun açılı.

Arka Bilekler: İyi gelişmiş, orta uzunlukta ve yere dikey durur.

Arka Patiler: Güçlü ve kalın tabanlı. Patiler kavislidir. Tırnaklar kısa ve tercihen siyahtır. Arka ayakta mahmuz görülebilir. Mahmuz varsa doğumdan hemen sonra alınması doğru olur.

HAREKET:

Irka has belirgin bir yürüyüşü vardır. Kafa çizgisi ve boyun yürürken aynı hizadadır. Dengeli, rahat ve uzun adımlara sahiptir. Güçlü bir şekilde etrafı gözlemlediği hissi verir. Yavaş harekette rahvan yürüyüş kabul edilebilir.

DERİ: Orta kalınlıkta. Kafa ve gövdeye sıkıca yapışıktır. Hafif gerdan tölere edilir. Derinin rengi tüy rengine göre değişebilir ancak mutlaka pigmentli olmalıdır.

TÜY: 3-7 cm uzunlukta. Kalın ve sert koruma tüyü ve yoğun alt tüy. Tüy uzunluğu iklim şartlarına göre değişebilir. Boyunda, omuzda ve baldırlarda daha kalın ve uzundur.

RENK: Tüm gövde tek renk olmalıdır. Açık kremden kurt grisine kadar olabilir. Göğüste beyaz veya krem rengi 10 cm i geçmediği sürece hata olarak kabul edilmez. Boynun iç tarafında beyazlık tercih edilmez. Pati ve ayaklarda beyazlık görülebilir; az beyaz olması tercih edilir. Siyah maske zorunludur. Maske somağı kapsar ve kafatasında daha açık renktir. Kulaklar koyudur. Kuyruğun üçte bir veya yarısında siyah çizgi bulunabilir. Kuyruk ucunda beyazlık kabul edilebilir.

EBATLAR:

Omuz Yüksekliği:

Erkekler 73-85 cm

Dişiler 65-80cm

Ağırlık:

Erkekler 48-65 kg

Dişiler 40-55 kg

Bir yanıt yazın